DELTA G er døpt

25. november 2010 ble oppdrettskatamaranen DELTA G døpt. Dette er den andre arbeidsbåten av denne typen som Aqua Gen har anskaffet. Båten er spesialkonstruert for arbeidsoperasjonene som utføres i avlsarbeidet og stamfiskproduksjonen på sjølokalitetene på Tingvoll.

Båten kan karakteriseres som morgendagens arbeidsbåt. Den er utstyrt med moderne teknologi som øker effektiviteten av arbeidet og bedrer tryggheten for de ansatte.

Den første arbeidsbåten av denne typen, ALFA HELIX ble anskaffet i 2009 og er stasjonert på sjølokalitetene på Hemne. DELTA G skal benyttes på sjølokalitetene på Tingvoll. Sistnevnte båt er utviklet i et samarbeid mellom Nordic Aqua Boats og Aqua Gen.

Båten ble døpt ved Tingvoll brygge av kultur- og næringssjef, Åse Bjerke og snoren til inngangen av båten ble klippet av varaordfører Ivar Jonas Nørbeck (begge fra Tingvoll kommune).

Navnet på båten henspeiler på en matematisk formel (ΔG) som blir benyttet for å beregne avlsmessig fremgang for neste generasjon laks og ørret.

deltag

Delta G er 14,99 m lang, 8,0 m bred, har to motorer på 529 HK og toppfart på 18 knop. Båten er bygd av Nordic Aqua Boats i Kina og ferdigstilt med hydraulikk og kran på Viknaslipen i Rørvik.

11162a23f3a8fa481f62

Varaordfører i Tingvoll kommune Ivar Jonas Nørbeck er klar for å klippe snora til inngangen av Delta G.

1caea001ee93fc9ca633

Dekket på Delta G er over 70 kvadratmeter stort.

180fdb1ece860cc839415

Avdelingsleder stamfisk sjø Bjørn Helge Kvenseth, administrerende direktør Odd Magne Rødseth, produksjonssjef Anders Marthinussen fra Aqua Gen sammens med kultur- og næringssjef Åse Bjerke og varaordfører Ivar Jonas Nørbeck fra Tingvoll kommune i styrhuset på Delta G.