Chiles fiskeriminister på besøk hos Aqua Gen

En bred sammensatt chilensk embetsdelegasjon besøkte Aqua Gens avlsstasjon på Kyrksæterøra under Aqua Nor 2011.

Delegasjonen med fiskeriminister Pablo Galilea og fiskeridirektør Juan Luis Ansoleaga i spissen hadde samtaler med Aqua Gens ledelse. Samtalene omhandlet hovedsakelig om hvordan videreutvikle samarbeidet mellom Norge og Chile knyttet til teknisk-vitenskapelige innsatsfaktorer i verdikjeden, og hvordan en internasjonal kompetansebedrift som Aqua Gen kan bidra til økt innovasjonskraft i den chilenske akvakultursektoren.

18082011683-b

Noen av de chilenske besøkende på Aqua Gen Hemne, 18. august 2011. Blant annet Jose Miguel Burgos G. fra Sernapesca (nr. 1 fra venstre), Alicia Gallardo Lagno fra Sernapesca (nr. 3 fra venstre), administrerende direktør i Aqua Gen, Odd Magne Rødseth (nr. 4 fra høyre), Chiles fiskeriminister, Pablo Galilea (nr. 3 fra høyre), Chiles ambassadør i Norge, Juan Anibal Barria (nr. 2 fra høyre) og fiskeridirektør Juan Luis Ansoleaga (nr. 1 fra høyre).

Aqua Gen har igangsatt en rekke forskningsprosjekter i Chile, i tett samarbeid med chilenske og norske universiteter, med finansiell støtte fra CORFO (Corporación de Fomento de la Producción de Chile, tilsvarer Innovasjon Norge). Resultater fra denne FoU-aktiviteten har allerede bidratt til å styrke Aqua Gens produktportfølge både i Chile og i Norge.

IMG_0014-b

Administrerende direktør i Aqua Gen Chile, Patrick Dempster forklarer chilenerne hvordan strykelinjen på Aqua Gen Hemne fungerer.

Som et ledd i å styrke samarbeidet mellom Norge og Chile ble administrerende direktør i Aqua Gen, Odd Magne Rødseth utnevnt som honorær konsul for Chile i Trondheim. Chiles ambassadør i Norge Juan Anibal Barria forestod den formelle utnevnelsen.

IMG_0322-470x351

Administrerende direktør i Aqua Gen, Odd Magne Rødseth blir utnevnt som chilensk konsul for Trondheim. Her sammen med Chiles fiskeriminister, Pablo Galilea og Chiles ambassadør i Norge, Juan Anibal Barria.