Vinnere på land ble vinnerne i sjøvann

Under årets konferanse av Generasjonsskiftet, ble AquaGeni-prisen for beste matfiskproduksjon i henholdsvis Nord-, Midt- og Sør-Norge 2018/2019 delt ut. Prestasjonene ble rangert etter beste tilvekst, lavest dødelighet og færrest antall avlusninger.

AquaGeni-prisen for region Midt-Norge 2018/2019 ble overrakt av AquaGen ved markedssjef Norge, Jakob Soldal (til venstre) og teknisk salgssjef midt, Vibeke Emilsen til SinkabergHansen ved driftsleder matfisk, Martin Kvarsvik og produksjonssjef matfisk, John-Ove Sinkaberg (til høyre). Foto: Tom Lysø.

Med AquaGeni-prisen ønsker AquaGen å hedre de som hver dag jobber for at laksen skal vokse og trives, helt fra rogna legges i klekkeriet frem til den siste brønnbåtturen. Totalt 26 lokaliteter med til sammen 20,5 millioner fiskeindivider med rognproduktet GEN-innOva® GAIN deltok i konkurransen.

Vinnerne av beste matfiskproduksjon for 2018/2019 ble:

  • Region Nord – Nordlaks Oppdrett AS, avd. Risvik
  • Region Midt – Sinkaberg Hansen AS, avd. Varholmen
  • Region Sør – Flokenes Fiskefarm AS, avd. Skorva

God smoltkvalitet

Smolten som resulterte i seier for Risvik, Varholmen og Skorva var fjorårets vinnere av AquaGeni-prisen, som i 2018 ble tildelt de beste settefiskproduksjonene med GEN-innOva® GAIN i Nord, Midt og Sør. Disse var:

  • Nordlaks Smolt AS, avd. Mørsvik
  • Flatanger Settefisk AS
  • Gjølanger Settefisk AS

AquaGen gratulerer årets og fjorårets vinnere.